Size bir telefon kadar yakınız
+90 324 221 3136-37
+90 532 154 9635
Dil Seçin
tren

BULGUR

BULGUR

Buğdayın temel besin öğeleri olan çinko, kepek, krom ve magnezyum bulgurun içinde doğal olarak bulunuyor. Bir de bunlara selenyum, fitat ve B12 dışındaki tüm B vitaminleri eklenince haftada 1-2 porsiyon bulgur tüketmenin faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Folik asit ve lif bakımından da zengin olan bulgur; çocuklar, gençler, yetişkinler, hamileler, emzirme dönemindekiler ve kısacası her yaştan herkes için gayet faydalıdır.

100 gram bulgur;

  • 68,91 gram karbonhidrat,
  • 1 gram yağ,
  • 10,3 gram lif,
  • 5 miligram sodyum,
  • 262 miligram potasyum,
  • 30 miligram kalsiyum,
  • 4,7 miligram demir içeriyor.