Size bir telefon kadar yakınız
+90 324 221 3136-37
Dil Seçin
tren
BULGUR

Buğdayın temel besin öğeleri olan çinko, kepek, krom ve magnezyum bulgurun içinde doğal olarak bulunuyor. Bir de bunlara selenyum, fitat ve B12 dışındaki tüm B vitaminleri eklenince haftada 1-2 porsiyon bulgur tüketmenin faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Folik asit ve lif bakımından da zengin olan bulgur; çocuklar, gençler, yetişkinler, hamileler, emzirme dönemindekiler ve kısacası her yaştan herkes için gayet faydalıdır.

100 gram bulgur;

  • 68,91 gram karbonhidrat,
  • 1 gram yağ,
  • 10,3 gram lif,
  • 5 miligram sodyum,
  • 262 miligram potasyum,
  • 30 miligram kalsiyum,
  • 4,7 miligram demir içeriyor.